Persika- och chokladkaka

Serverar: 15 portioner

Tid: 45 minuter

Enkel att göra, lyxig att äta.

Ingredienser

  • 1 liten burk konserverade persikor (225 g)
  • 175 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • florsocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Låt persikorna rinna av. Smält smöret, låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst.
    3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt smöret.
    4. Bred ut smeten i en liten bakpappersklädd långpanna (25x35 cm) Skär persikorna i klyftor och fördela dem på smeten.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min. Skär i rutor. Pudra över lite florsocker.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    sessa79 20 september 2010

    Kanongod

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben