Persika- och chokladkaka
Serverar:
15 portioner
Tid:
45 minuter
Enkel att göra, lyxig att äta.
Ingredienser
1 liten burk konserverade persikor (225 g)
175 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
florsocker till garnering
Instruktioner
Ugn 200°
Låt persikorna rinna av. Smält smöret, låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt smöret.
Bred ut smeten i en liten bakpappersklädd långpanna (25x35 cm) Skär persikorna i klyftor och fördela dem på smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min. Skär i rutor. Pudra över lite florsocker.
Liknande recept
Chokladkaka
4
1 h
20
Skurna chokladkakor
4.9
60
7
Sivs chokladkaka
4.9
50 min
12
4
Vit chokladkaka med lingonglasyr
40 min
15
Mörk chokladkaka
1 h
5-6
1
Chokladkaka med kokos
3.5
15 min
6
2
Fransk chokladkaka
5
10-12
Chokladkaka på gräddfil
4
45 min
1
1
Mjuk chokladkaka med vit glasyr
5
8-10
3
Kommentarer (1)
sessa79
20 september 2010
Kanongod
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Kanongod