Persika-, pekan- och kokoskaka

Serverar: 12 portioner

Saftig kaka fylld av smaker från persika, kokos och knapriga pekannötter med en härlig glasyr.

Ingredienser

  • 3½ dl fint vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl kokos, lättrostad, torkad, riven
  • 2 ägg, lätt ihopvispade
  • 1 dl vegetabilisk olja
  • 1 banan, mogen, mosad
  • 230 g persikor på burk, avrunna, hackade
  • 1 dl pekannötter, hackade
  • 200 g lätt färskost t ex Philadelphia
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä bottnen av en rund springform, ca 23 cm i diameter, med bakplåtspapper.
    2. Sikta ner mjölet i en stor skål och blanda ner bakpulver, socker och 1 dl kokos.
    3. Blanda ägg, olja och banan och rör snabbt ner banansmeten i mjölblandningen tills precis blandat. Rör ner persikor och pekannötter och skeda upp smeten i kakformen.
    4. Grädda cirka 30 minuter tills kakan har höjt sig och är gyllene. Kakan är färdig när den går att sticka med en provsticka som förblir ren när du drar upp den igen. Låt kakan svalna 15 minuter i formen och låt den sedan svalna helt på galler.
    5. Vispa ihop Philadelphiaost och florsocker. Blanda väl. Bred glasyren över kakan och strö över resten av kokosen. Skär kakan i bitar och servera. Förvara i en lufttät burk.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben