Persikodoftande asiatisk gryta

Serverar: 10 portioner

Tid: 50 minuter

Jättegod vegetarisk gryta med mycket smak. Blir även mycket god med ex kycklingfile om man heller vill ha det.

Ingredienser

  • 400 g grytbitar av torkat sojaprotein alt.ca 1,2 kg quorn eller kyckling
  • 3,5 l Grönsaksbuljong (behövs bara om du väljer sojaprotein)
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk pressad Vitlök
  • 500 g paprika i olika färger, strimlad
  • 500 g haricots verts
  • 8 dl kokosgrädde (går även med mjölk)
  • 4 dl vatten (minska till ca 1-2 dl om du använder kokosmjölk)
  • ev. maizenamjöl
  • 300 g konserverade persikor i klyftor
  • 2 msk mango chutney
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Om du väljer sojaprotein: Koka grytbitarna i buljongen ca 15 min. Sila av och pressa försiktigt ur överflödig vätska.
    2. Oavsett vilken typ av "kött" du väljer: Fräs grytbitarna i olja tillsammans med curry, sambal oelek och vitlök i en gryta. Fräs grönsakerna och blanda med grytbitarna. Späd med kokosgrädde och vatten. Red ev. av med lite maizenamjöl om du tycker grytan känns tunn. Tillsätt persikoklyftor och mango chutney. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med ris eller nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frucaos 21 januari 2009

    Färgglatt och gott, men tyckte nog att det var någon smak som saknades ... Det får jag experimentera med nästa gång, för en nästa gång blir det helt säkert. Vi hade kycklingfilé i, och kokosmjölk.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben