Persikokaka - glutenfritt

Servera persikokakan med gräddfil och rivet citronskal.

Ingredienser

  • Matfett till formen
  • 3 persikor
  • Citronsaft
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 msk flytande margarin
  • 25 g jäst (1/2 pkt)
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 1/2 dl Kesella
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk rivet citronskal
  • 5 dl glutenfri mjölmix
  • 1 krm hjorthornssalt
  • Servera med
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2–1 tsk rivet citronskal
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Börja med att smörja en ugnssäker form med diametern 24 cm.
    3. Skölj persikorna, skär dem i halvor och ta bort kärnorna. Skär fruktköttet i jämna klyftor och droppa över citronsaft.
    4. Värm mjölken till fingervärme (37°) och blanda med margarinet. Smula jästen i en bunke och lös upp den med degspadet. Rör i fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Fortsätt degsättningen med kesella, socker, citronskal samt den glutenfria mjölmixen blandad med hjorthornssalt. Arbeta degen smidig och låt den jäsa under bakduk i bunken, 50 minuter.
    5. Arbeta samman degen efter jäsningen och skrapa ned den i formen. Tryck ut degen så att det bildas en fördjupning i mitten där du ska lägga persikoklyftorna. Sätt på ugnen och låt kakan jäsa medan ugnen värms, ca 15 minuter.
    6. Grädda kakan på andra falsen nerifrån i 30 minuter. Blanda gräddfil med rivet citronskal och servera till den ljumma kakan. Kakan kan frysas.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben