Persikokaka med grädde

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

En god kaka med persikor.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 4 konserverade persikohalvor
  • 2 msk flagad mandel
  • 50 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • Ev 1-2 msk konjak
  • Instruktioner

    Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet. Låt persikorna rinna av ordentligt. Skär dem i klyftor. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Lägg i persikorna. Strö över mandeln. Hyvla smöret med osthyvel och täck ytan med de tunna smörskivorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Vispa grädden och smaksätt med socker och ev konjak.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben