Persikomarmelad med valnötter

Ett läckert tillbehör till ostbrickans hårdost eller grönmögelost.

Ingredienser

  • 1 kg persikor
  • 500 g syltsocker
  • 1 msk strimlat citronskal
  • 50 g grovhackade valnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Skålla och skala persikorna. Skär dem i bitar. Blanda frukten med syltsockret i en gryta och koka 5 minuter.
    2. Ta grytan från värmen och skumma om det behövs. Tillsätt strimlat citronskal och grovhackade valnötskärnor. Låt sedan marmeladen stå i 15 minuter. Rör om då och då.
    3. Häll slutligen upp marmeladen i väl rengjorda burkar med tättslutande lock. Förvara den i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben