Persikopaj

Serverar: 6-8 portioner

Servera med grädde och gärna en kopp kaffe.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 1 stor burk persikohalvor, 825 g
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl mandelspån
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Blanda mjöl och socker, och finfördela smöret i degen. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg degen i en pajform. Låt stå kallt i 30 minuter. Grädda pajskalet i 10 minuter.
    3. Låt persikorna rinna av väl. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vaniljsocker, kanel, mjöl och crème fraiche.
    4. Lägg persikorna i formen och häll över smeten. Strö på mandelspån och grädda i ca 25 minuter. Servera med grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben