Persikopaj med kokossmulor

Serverar: 1 portioner

Få saker sprider en så härlig doft i köket som rostad kokos. Under kokosen gömmer sig dessutom saftigt söta persikor.

Ingredienser

  • Pajdeg och smulor
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 krm salt
  • 1 dl socker
  • 200 g kallt smör
  • 2 dl kokosflingor
  • Fyllning
  • 4 medelstora persikor, ca 500 g
  • Instruktioner

    1. Mät upp och blanda vetemjöl, potatismjöl, salt och socker. Tillsätt det kalla smöret skuret i mindre bitar och nyp ihop till en smulig massa. Blanda ungefär 1/3 av pajdegen med kokosflingorna och ställ kallt så länge. Detta ska bli kokossmulorna som toppar pajen.
    2. Knåda snabbt ihop resten av pajsmulorna till en fast deg. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten av en mjölad pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga pajskalet i botten med en gaffel och låt pajen vila i kylen minst en halvtimme.
    3. Dela persikorna, ta bort kärnan och skiva fruktköttet. Lägg ut persikoskivorna i ett lager i pajformen och strö över kokossmuldegen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 175° ca 40 minuter eller tills smultäcket börjar bli gyllenbrunt.
    4. Låt svalna litet och dekorera ev pajen med färska persikoskivor. Servera gärna med hallonsorbet eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben