Persiljebakad lax
Lax är god och tacksam mat att variera...
Ingredienser
700 g skinn-benfri laxfilé
1 bunt finhackad persilja
5 tomater i skivor
10 skivade champinjoner
50 g ansjovisfilé
1 bunt finhackad gräslök
½ dl majsolja
Instruktioner
Koka potatisen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär laxen i portionsbitar och strö salt och peppar över. Vänd laxbitarna i persiljan.
Lägg tomatskivorna i en smord ugnsform och fördela champinjonskivorna jämnt över tomaterna,
Lägg laxbitarna över grönsakerna och ugnsbaka i 15 min på 175 grader.
Finhacka ansjovisen och blanda med gräslöken.Smaksätt majsoljan med ansjovislagen och blanda med ansjovis- och gräslöksröran.
Servera laxen med kokt potatis.
Liknande recept
Citronmarinerad lax
1
Mozzarellafylld lax
4
30 min
4
2
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Squashplättar med rökt lax GI
3.5
15 min
4
Sesamstekt lax med citron- och gurksallad
4
30 min
4
Ugnsbakad lax med yoghurtsås
4
40 min
4
1
Lax i krämig sås
4
15 min
4
1
Inbakad lax med sting
3.7
40 min
4
6
Lax och räkgryta
4.5
2-3
34
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!