Persiljebakad lax

Lax är god och tacksam mat att variera...

Ingredienser

  • 700 g skinn-benfri laxfilé
  • 1 bunt finhackad persilja
  • 5 tomater i skivor
  • 10 skivade champinjoner
  • 50 g ansjovisfilé
  • 1 bunt finhackad gräslök
  • ½ dl majsolja
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Skär laxen i portionsbitar och strö salt och peppar över. Vänd laxbitarna i persiljan.
    4. Lägg tomatskivorna i en smord ugnsform och fördela champinjonskivorna jämnt över tomaterna,
    5. Lägg laxbitarna över grönsakerna och ugnsbaka i 15 min på 175 grader.
    6. Finhacka ansjovisen och blanda med gräslöken.Smaksätt majsoljan med ansjovislagen och blanda med ansjovis- och gräslöksröran.
    7. Servera laxen med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben