Persisk lammgryta med grönsaker

Serverar: 4 portioner

Låter gott.

Ingredienser

  • 2 stora gula lökar
  • 600 g grytbitar av lammstek
  • 40 g smör eller margarin
  • 7-8 dl vatten
  • 3 auberginer
  • 2 zucchini, gul och grön
  • 2 paprikor i olika färger
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm gurkmeja
  • 1 krm ingefära
  • 2 tsk salt
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl passerade eller krossade tomater
  • Instruktioner

    1. Skala, hacka och stek löken gyllenbrun i matfettet. Lägg därefter i de putsade lammgrytbitarna. Tillsätt 7-8 dl kokande vatten, salt och kryddor. Koka köttet under lock i ca 30-40 minuter.
    2. Skär aubergine på längden i smala stavar. Skär zucchini i liknande stavar. Skär paprikan i långa bitar. Stek grönsakerna i ugn med lite olivolja på, ca 15 minuter i 200 grader.
    3. Lägg de rostade grönsakerna överst i grytan och sjud i några få minuter.
    4. Servera persiskt saffransris eller pasta till grytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben