God och mustig vegogryta med vintergrönsaker, aprikoser, tranbär, saffran och pärlcouscous som dessutom blir väldigt vacker. Som pricken över i strös myntablad och rostade mandelspån över vid serveringen.
Låt dig inte avskräckas av den långa ingredienslistan. Grytan går väldigt fort att göra!
Ingredienser
200 g pärlcouscous, (stora couscous)
75 g torkade tranbär
1 rotselleri, ca 500 g
1 stor morot
2 rödlökar
2 selleristjälkar
2 msk rapsolja
2 tsk stötta korianderfrön
2 tsk stött spiskummin
½ tsk chiliflakes
100 g torkade aprikoser
½ krm saffran
1 grönsaksbuljongtärning
1 liten aubergine, 200 g
1 liten butternutsquash
Saft av 1 citron
1 kruka mynta
30 g rostade mandelspån
Instruktioner
- Blanda couscous med tranbär. Täck med 1 liter kokande vatten och låt stå i 20 minuter. Häll sedan av vätskan. Skala rotselleri och morot och skär i tärningar. Hacka löken grovt. Skiva selleristjälkarna i 1 cm tjocka bitar. Fräs rotselleri, morot, lök och selleristjälkar i en gryta i olja ca 5 minuter.
- Tillsätt kryddorna och aprikoserna och fräs ytterligare några minuter. Blanda saffran med 1 liter kokande vatten och buljongtärning. Häll det sedan i grytan och låt sjuda ca 10 minuter.
- Skär auberginen i bitar. Skala butternutsquashen och skär 2 cm stora tärningar. Blanda ner i grytan och låt sjuda ytterligare 10 minuter. Smaka av med citronsaft. Tillsätt couscousen och koka 5 minuter tills allt är riktigt varmt.
- Garnera med myntablad och rostade mandelspån och servera!
Liknande recept
Kommentarer (0)