Pestobakad lax med vit sparris, ruccolasallad och vitlökscrostini

Serverar: 4 portioner

Det här är god och lättlagad bjudmat...så smaklig måltid!

Ingredienser

  • Lax
  • 4 x 140 g Hemköp Laxfilé
  • 1 brk, 200 g Zeta Pesto Genovese
  • Crostini
  • 2 Unibake ciabatta oliv, skivade
  • 1 vitlöksklyfta, hel och skalad
  • ½ dl olivolja
  • Flingsalt
  • Sparris & Ruccolasallad
  • 8–12 vita sparrisar, skalade
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 1 gurka, skalad och tärnad
  • 3 msk Gourmet Trend pumpafröolja
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 200 g ruccolasallad, sköljd
  • Salt
  • Svartpeppar, nymald från kvarn
  • Instruktioner

    1. Ugn 180°C.
    2. Lax: Tina och torka av laxbitarna. Lägg laxen på en plåt och bred över 1–2 matskedar pesto på varje laxbit. Grädda laxen i ugn på 180°C i ca 12 minuter. Känn med en kniv i laxen. Om den är klar så delar den lätt på sig.
    3. Crostini: Rosta ciabattaskivorna i ugn på 180° eller i brödrost. Dra med vitlöksklyftan på den rostade ytan. Ringla över olivolja och salta.
    4. Sparris & Ruccolasallad Sjud sparrisen i saltat vatten i ca 5 minuter. Tag upp sparrisen och låt den ånga av. Skär sparrisen på längden 1 gång och lägg på ett fat. Blanda alla ingredienser utom ruccola och parmesan i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg röran på sparrisen, toppa med ruccola och servera med crostini.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben