Pestofilé med färsk pasta

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 fläskfilé à 500-600 g
  • olja eller smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 3-4 msk pesto på burk
  • 4 dl crème fraiche
  • 3-4 msk kalvfond (på flaska)
  • 1 stor kruka persilja eller 2 små
  • 400-500 g färsk pasta
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150°C. Dela filén i 12 medaljonger, ca 2 cm tjocka. Platta till dem lätt med handflatan. Sätt på pastavattnet.Stek köttbitarna ett par minuter per sida. Krydda. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Klicka pesto på köttbitarna. Stek ca 10 minuter mitt i ugnen. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet. Koka upp crème fraiche och kalvfond. Hacka persiljan och vänd ner den och pastan. Servera med t ex färsk sparris eller frysta wokgrönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Caisa77 14 januari 2011

    Det här är rikgtig gott måste jag säga. Har inte hittat receptet här men jag tänkte lägga till det men någon annan har hunnit före. Plus att det går riktigt fort att göra. Högsta betyg från mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben