Pestolax

Serverar: 4 portioner

En god och förhållandeviss lätt och lyxig rätt

Ingredienser

  • 400 g sidlaxfilé
  • Pesto
  • 2 dl hackad basilika
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl pinjenötter(ev. jordnötter)
  • 2 krm salt
  • Dressing
  • 1 citron
  • 1 dl netral olja
  • 1 msk timjan
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • Sallad
  • ett stort salladshuvud
  • 3 stora tomater
  • 1/4 gurka
  • Hasselbackspotatis
  • ca 10 stora potatisar
  • 100 g smör
  • 1 dl ströbröd
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. hacka basilikan och nötterna, rör ihop allt. Bred över peston på laxen. sätt in i ca 25 min. Blanda allt i dressingen och låt stå i kylen. Hacka allt ner i Salladen och blanda ner dressingen. Skär sedan jack i potatisen och ta en klivk smör och lite ströbröd på. Sätt in i ugnen i ca 20 min. Servera gärna med lite creime friesche.

    Liknande recept

    3
    30 min
    1-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben