Ugnsbakad pestolax med varm morot och avocadosallad

Serverar: 1 portioner

Vardagsrätt för en som är klart på under en halvtimme!

Ingredienser

  • 1 styckfryst laxfilé
  • 1 msk grön pesto
  • Sallad
  • 4 morötter
  • 1 mogen avocado
  • 1/2 dl rostade pinjenötter
  • Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200-225 grader. Skala morötterna och skär dem i bitar. Blanda samman dressingen i ett litet glas.
    2. Bottna en liten ugnsform med bakplåtspapper eller smörj en liten ugnsform, strö lite flingsalt och lägg på din frysta laxfilé. Bred ut peston på ovansidan av laxen och skjutsa in i ugnen. Det tar ca 15-20 minuter beroende på storleken.
    3. Koka morötterna knappt mjuka i lättsaltat vatten medan laxen går i ugnen. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr panna (men det går bra med naturella också).
    4. Häll upp morötterna i en djuptallrik och blanda i dressingen, salta och peppra. Dela och skeda ur avocado direkt över de varma morötterna. Strö över pinjenötterna och lägg på din pestolax.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (1)

    nilha 24 januari 2010

    Enkelt och snabbt som blir både gott och nyttigt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben