Ugnsbakad pestolax med varm morot och avocadosallad
Serverar: 1 portioner
Vardagsrätt för en som är klart på under en halvtimme!
Ingredienser
1 styckfryst laxfilé
1 msk grön pesto
Sallad
4 morötter
1 mogen avocado
1/2 dl rostade pinjenötter
Dressing
2 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
Flingsalt
Svartpeppar
Instruktioner
Värm ugnen till 200-225 grader.
Skala morötterna och skär dem i bitar. Blanda samman dressingen i ett litet glas.
Bottna en liten ugnsform med bakplåtspapper eller smörj en liten ugnsform, strö lite flingsalt och lägg på din frysta laxfilé. Bred ut peston på ovansidan av laxen och skjutsa in i ugnen. Det tar ca 15-20 minuter beroende på storleken.
Koka morötterna knappt mjuka i lättsaltat vatten medan laxen går i ugnen. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr panna (men det går bra med naturella också).
Häll upp morötterna i en djuptallrik och blanda i dressingen, salta och peppra. Dela och skeda ur avocado direkt över de varma morötterna. Strö över pinjenötterna och lägg på din pestolax.
Enkelt och snabbt som blir både gott och nyttigt!