Pestosås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 15 minuter

Snabbt och supergott till kyckling och pasta!

Ingredienser

  • 1/2 rödlök
  • 2-3 klyftor vitlök
  • Olja
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 70 g grön pesto
  • Basilika (torkad eller färsk)
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Vitlökspulver
  • Instruktioner

    1. Hacka röd- och vitlöken till önskvärd storlek. (Gärna lite större då de blir mildare i såsen).
    2. Låt löken fräsa i olja i några minuter.
    3. Tillsätt vatten, grädde, cremé fraiche och grön pesto och låt småkoka i 10 minuter.
    4. Häll i basilika, svartpeppar, salt, vitlökspulver efter smak (hellre lite för mycket än för lite). Nu kan även mer pesto tillsättas efter behov.
    5. Koka pasta (tortiglioni är min favorit till den här såsen) och ta grillad kyckling till för bästa kombination!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pesto
    Pesto är den där gröna såsen som är så god i sallader, på pasta eller...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben