Petit-chourulle med räkor och lax

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

Passar som förrätt, på buffé eller i stället för smörgåstårta.

Ingredienser

  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • Fyllning
  • 500 g räkor med skal
  • 200 g kallrökt eller gravad lax
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl finhackad dill
  • 0,5 dl finhackad gräslök
  • 1 krm svartpeppar
  • Ev 2 tsk pepparrot, riven
  • Tilllbehör
  • Sallad med rucola
  • Tomater
  • Gurka
  • Rödlök
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vatten, smör och mjölk i en kastrull. Koka upp och ta av från värmen. Häll i allt mjöl och vispa kraftigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt mellan varje. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda 20 min mitt i ugnen. Låt kallna. Skala räkorna till fyllningen och skär laxen i små tärningar. Vispa grädden fast och blanda med cremè fraichen. Tillsätt räkor, lax, dill, gräslök, svartpeppar och om så önskas pepparrot. Bred fyllningen över den kalla bottnen och rulla ihop med hjälp av bakplåtspapperet. Skäres i skivor och serveras med salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    aksund 6 april 2008

    Så god!!! En verklig favorit hemma hos oss, älskad av stora som små.

    Ann1Ksen 17 maj 2011

    Kan man göra den klar dagen före och bara skära upp den till serveringen? Mvh, Annette

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben