Petits-chouxkrans med hallon

Serverar: 12 portioner

Ett mumsigt bakverk att bjuda sina gäster på. Kransen fylls med grädde, vaniljkräm och hallon och täcks slutligen med ett lager glasyr.

Ingredienser

  • 2½ dl vatten
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • Fyllning
  • 3 dl vaniljkräm, färdig eller hemlagad
  • 2 dl vispgrädde
  • Ca 500 g hallon
  • Garnering
  • 2 dl florsocker
  • 1½-2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och matfett i en kastrull. Tillsätt allt mjöl på en gång och vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens botten. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något.
    2. Tillsätt bakpulvret och äggen, ett i taget. Vispa kraftigt tills smeten är helt slät innan nästa ägg rörs ned. Vispa smeten blank och smidig.
    3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita en cirkel, ca 22 cm i diameter (ta gärna hjälp av en vanlig middagstallrik som brukar motsvara det måttet). Klicka eller spritsa ut degen till en krans på den ritade linjen. Grädda i nedre delen av ugnen i 200° 40-45 minuter, tills kransen är torr och lätt. Låt den svalna på galler.
    4. Om du inte har hemlagad vaniljkräm vispar du ihop den enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den kallna. Vispa grädden och blanda ned den i vaniljkrämen. Skär av ett lock på kransen och fyll den med kräm och hallon.
    5. Blanda florsocker och vatten och ringla glasyren över kransens lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammis 20 september 2009

    det blev en lyckad efterrätt på kalaset. Väldigt gott med både grädde och vaniljkräm och bär Mums Mvh/Camilla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben