Piccata Milanese

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 skivor färsk rökt skinka ca 500 g
  • Panering
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 stort ägg
  • 1 msk vatten
  • 1/2-1 dl riven lagrad ost
  • Stekning
  • 2 msk smör eller margarin
  • Tomatsås
  • 1 burk krossade tomater 400 g
  • 3 msk vinäger
  • 3 msk chilisås
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk senap
  • 1 krm vitlökspulver
  • 2 tsk worcestersås
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka på svag värme utan lock i ca 10 minuter. Banka ut köttet och vänd skivorna först i vetemjöl. Vispa upp ägg, vatten och ost lätt. Vänd köttet i blandningen. Bryn fettet i ej för het stekpanna och lägg i köttet. Stek ca 2-3 minuter på var sida. Lägg upp på varma tallrikar och servera med ris, spaghetti eller nudlar och tomatsåsen.

    Liknande recept

    30 min
    6
    2

    Kommentarer (1)

    bocuracao 24 november 2008

    Fantastiskt gott! Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben