Ingredienser
500 g fläskfilé
1 1/2 dl riven parmesanost
4 msk ströbröd
1 tsk salt
Svartpeppar
1 uppvispat ägg
1-2 msk matfett till stekning
Risotto
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
3 dl avorioris
1 pkt saffran
1 dl torrt vitt vin, t ex matlagningsvin
Ca 6 dl varm hönsbuljong av fond eller tärning
1/2 dl riven parmesanost
Helt underbar rätt!!!! Jag hade inte saffran och inte parmesanost, men det blev helt underbart! Arborioriset blev perfekt, köttet panerat med gratängost (som jag hade hemma) och ströbröd blev alldeles mört och ja, ett nytt favoritrecept, helt enkelt! Tack för det!
Jättegott! Ladda med mer buljong, risotton ska var krämig.
Jättegott! Ladda med mer buljong, risotton ska var krämig.
Mycket gott. Jag hade ingen saffran hemma men gjorde annars som det stod. Hade lite mer buljong än vad det stod..