Fisk piccata

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Fisk att bjuda på.

Ingredienser

  • 4 fiskfiléer (torsk, hälleflundra eller annan fisk)
  • Paneringssmet
  • 2 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Tomatsås
  • 1 finhackad lök
  • 1 finhackad röd paprika
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ lime
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra filéerna och vänd dem i mjöl. Blanda ihop paneringssmeten, börja med ägg och blanda i de krossade vitlöksklyftorna. Rör sedan ner persiljan och parmesanosten och smaksätt med salt och peppar. Vänd de mjölade fiskfiléerna i piccatapaneringen. Stek i olivolja några minuter på varje sida till fisken är genomstekt.
    2. För att tillreda tomatsåsen tar du nu och stoppar den finhackade löken i en kastrull med lite smör eller olja i botten och låter den få lite färg. Tillsätt paprikan, den pressade vitlöken, de krossade tomaterna och tomatpurén. Pressa saften ur limefrukten i grytan och tillsätt salt och peppar efter smak. Låt alltsammans koka upp, koka därefter varsamt några minuter.
    3. Servera fisken med tomatsås, ris och gärna wokade grönsaker.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben