Piccata milanese

Serverar: 4 portioner

En traditionell italiensk anrättning med svensk touch.

Ingredienser

  • 500 g benfri skinka eller bog från kalv eller griskött
  • 1 ägg
  • 1½ dl riven lagrad ost t ex Präst
  • ½ dl ströbröd
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör
  • 2½ dl kelda italiensk tomatsås
  • Garnering
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    Skal och hacka löken och vitlöken. Fräs den i smör i någon minut. Häll på såsen och låt den koka upp. skär köttet i cm-tjocka skivor. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda ost, ströbröd, salt och peppar på en tallrik. Doppa först köttet i ägget och vänd sedan i ostblandningen. Låt det ligga några minuter att stelna. Stek i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera med tomar såsen och kokt ris. Strö över persilja.

    Liknande recept

    30 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben