Pikanta pannkakor fyllda med spenat och ost

Serverar: 4 portioner

Det är kul att variera den traditionella pannkakan. Fyll dem med nästan precis vad du vill.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • Salt
  • Drygt 4 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl mineralvatten med kolsyra
  • 300 g fryst bladspenat
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g hårdost av fårmjölk
  • 2 msk smör
  • 50 g crème fraiche
  • Peppar
  • Nyriven muskot efter smak
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Häll äggen med en nypa salt, mjölk, vetemjöl och mineralvatten i en skål, vispa snabbt till en smidig smet med stavmixer. Låt svälla under en handduk ca 20 minuter.
    2. Tina under tiden spenaten. Skala och hacka lök och vitlök. Riv osten, smält smöret i en stekpanna, fräs lök och vitlök glansiga. Tillsätt spenaten och låt sjuda med kort. Blanda ner ost och crème fraiche, krydda blandningen kraftigt med salt, peppar och muskot.
    3. Smält lite smör i en teflonpanna. Häll i lite smet, vicka på pannan så att smeten rinner ut en aning och stek som en pannkaka. Stek på det här sättet 8 pannkakor.
    4. Bred över lite blandning på den ena pannkakshalvan, vik ihop och skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben