Underbart gott med färsk lax och cashewnötter.
Det blir saftigt och gott trots att det inte riktigt är någon sås till, vilket jag normalt tycker det ska finnas.
Ingredienser
Ca 450g färsk laxfilé
Salt
50 g smör
½ dl ströbröd
2 dl grovhackade cashewnötter
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
1 lime
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader.
Lägg fisken i ugnsfast form och strö salt ovanpå.
- Smält smöret och rör ner ströbröd, hackade nötter, sambal oelek, hackad vitlök, limeskal och limesaft.
Bred blandningen över fisken.
- Stek i ugn ca 20 minuter.
- Servera med stor grönsallad och ris.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Till laxen rekommenderas även gröna ärter och crème fraiche. Så såsen blir den kalla crème fraichen. Hälsningar Ulla