pilotens sweet-chili lax

Serverar: 3 portioner

Underbart gott med färsk lax och cashewnötter. Det blir saftigt och gott trots att det inte riktigt är någon sås till, vilket jag normalt tycker det ska finnas.

Ingredienser

  • Ca 450g färsk laxfilé
  • Salt
  • 50 g smör
  • ½ dl ströbröd
  • 2 dl grovhackade cashewnötter
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader. Lägg fisken i ugnsfast form och strö salt ovanpå.
    2. Smält smöret och rör ner ströbröd, hackade nötter, sambal oelek, hackad vitlök, limeskal och limesaft. Bred blandningen över fisken.
    3. Stek i ugn ca 20 minuter.
    4. Servera med stor grönsallad och ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    UllaC 24 oktober 2010

    Till laxen rekommenderas även gröna ärter och crème fraiche. Så såsen blir den kalla crème fraichen. Hälsningar Ulla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben