Piperade

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 4 tomater
  • 6 ägg
  • ett par matskedar vatten
  • salt
  • peppar
  • en gnutta socker
  • Instruktioner

    Hetta upp oljan och smält den hackade löken tills den är genomskinlig. Blanda ner den urkärnade och strimlaade paprikan. Bryn försiktigt under omrörning. Dela tomaterna och kärna ur dem. Skär i bitar och lägg ner i kastrullen. Smaksätt med socker, salt och nymald svartpeppar. Koka ihop ca 20 minuter. Vispa ihop äggen med lite vatten och en nypa salt. Stek en omelett tills den fortfarande är krämig. Lägg upp på ett varmt uppläggningsfat med den varma grönsaksröran.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatis del 3
    Idag går vi vidare under året mot höst och vinterpotatis. Kategorin är...

    Chili
    Oj, vad många chilivarianter det finns! Här ska jag hjälpa till att re...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben