Grönsaksbröd för bakmaskin

Serverar: 1 portioner

Ett härligt bröd som jag hittade på till en mustig köttgryta. Visade sig även passa ypperligt som rostbröd eller vanlig smörgås. Går bra att skiva och frysa in.

Ingredienser

  • 33 cl vatten
  • 30 g smör
  • 1 tärning grönsaksbuljong (smulad)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk torrmjölk
  • 2 msk strösocker
  • 520 g vetemjöl special (8 dl)
  • 1½ tsk torrjäst
  • 50 g morötter
  • 50 g kålrot
  • Instruktioner

    Grovriv kålrot och morötter, ställ åt sidan till knådning 2. Lägg i alla ingredienser i den ordning de står i ingredienslistan. Sätt maskinen på standardbröd 900 g. När maskinen piper inför knådning 2 tillsätts det rivna. Låt brödet svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben