Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
En mycket god rätt för er som gillar lite "hot" mat.
1. Värm upp ugnen till 225°. 2. Lägg kycklinglår, skalade, halverade lökar och tomater skurna i grova klyftor i en ugnsform. 3. Krydda allt med salt och svartpeppar. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek i 35–40 minuter. 4. Rör under tiden ihop citron, olivolja och Piri Pirifint stötta i mortel . 5. Ös eller pensla kycklingen 3–4 gånger med såsen under stektiden. 6. Blanda i bönor avrunna och sköljda och vatten efter ca 20 minuter. 7. Prova om kycklingen är färdigstekt genom att sticka i den tjockaste delen på låret. Rinner köttsaften ur klar och fin är kycklingen färdig. 8. Servering: Ta ut ugnsformen. Lyft ur kycklinglåren. 9. Vänd ner bladspenaten bland grönsaker och skysås. Krydda med lite extra salt och svartpeppar samt låt kycklinglåren vila 4–5 minuter innan du serverar.
Chili
Oj, vad många chilivarianter det finns! Här ska jag hjälpa till att re...
Jag marinerade kyklingfileer i såsen några timmar, och grillade dem sen, det blev kanongott, lagom starkt.