Piri Piri Kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En mycket god rätt för er som gillar lite "hot" mat.

Ingredienser

  • 4 stora kycklinglår
  • Svartpeppar, mellanmalen
  • 1 tsk salt
  • 250 g charlottenlökar, ett nät
  • 2 stora tomater
  • 1 burk stora vita bönor
  • 1 dl vatten
  • 1 påse bladspenat 125 g
  • Piri piri sås
  • ½ citron, saften
  • 1/4 dl olivolja
  • 4 st Piri-piri
  • Instruktioner

    1. Värm upp ugnen till 225°. 2. Lägg kycklinglår, skalade, halverade lökar och tomater skurna i grova klyftor i en ugnsform. 3. Krydda allt med salt och svartpeppar. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek i 35–40 minuter. 4. Rör under tiden ihop citron, olivolja och Piri Pirifint stötta i mortel . 5. Ös eller pensla kycklingen 3–4 gånger med såsen under stektiden. 6. Blanda i bönor avrunna och sköljda och vatten efter ca 20 minuter. 7. Prova om kycklingen är färdigstekt genom att sticka i den tjockaste delen på låret. Rinner köttsaften ur klar och fin är kycklingen färdig. 8. Servering: Ta ut ugnsformen. Lyft ur kycklinglåren. 9. Vänd ner bladspenaten bland grönsaker och skysås. Krydda med lite extra salt och svartpeppar samt låt kycklinglåren vila 4–5 minuter innan du serverar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    miramamman 15 april 2009

    Jag marinerade kyklingfileer i såsen några timmar, och grillade dem sen, det blev kanongott, lagom starkt.

    Relaterade Artiklar

    Chili
    Oj, vad många chilivarianter det finns! Här ska jag hjälpa till att re...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben