Pirogdeg

Serverar: 10-12 portioner

Bra och lättarbetad deg att fylla med vad man känner för.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och häll i mjölken. Låt bli fingervarmt. Smula ner jästen och häll i ägg och salt. Rör så att jästen löser sig och arbeta sedan in så mycket vetemjöl att degen är smidig men släpper bunken. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
    2. Ta upp degen på bakbordet. Kavla ut och ta ut mått på piroger. Lägg i en klick fyllning, pensla kanterna med ägg, vik ihop och tryck till kanterna med en gaffel.
    3. Lätt pirogerna på smord plåt att jäsa ca 20 minter. Pensla med ägg och grädda i 225 grader tills de blir bruna och läckra.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    hen 6 april 2008

    Denna deg var hur bra som helst, jättebra att jobba med, smakade grymt gott och sprack inte vid bakning.

    supersvea 13 april 2011

    Bakat piroger i dag med denna deg. Jättebra deg som inte läckte ut fyllningen. MVH / Eva

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben