Piroger

Serverar: 15-25 portioner

Magra

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 3 msk flytande margarin
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 tsk salt
  • 9 dl mjöl
  • Ägg
  • Fyllning
  • 3 kycklingfiléer
  • 1/2 purjolök
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 1/2 dl kokt ris
  • 4 msk fraiche (max 8 %)
  • 1/2 msk curry
  • 2 tsk currypasta
  • 1 1/2 msk honung
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke. Smält margarinet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll det över jästen och rör om så att jästen löser sig.
    2. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Strö över lite mjöl och jäs under bakduk 30 minuter.
    3. Förbered fyllningen: Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skölj och ansa purjolöken. Smält margarinet och fräs upp kycklingen och lök. Blanda samman kyckling, lök, ris, fraiche, kryddor och honung.
    4. Kavla ut degen och ta ut rundlar ca 9 cm respektive 14 cm beroende på om du vill ha stora eller små piroger. Lägg på 1-1 1/2 msk av fyllningen och vik ihop degen så att rundlarna blir halvcirkelformade. Tryck till kanterna med en gaffel.
    5. Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt och jäs 10-15 minter. Pensla med ägg och grädda sedan i 200 grader i 10-15 minuter mitt i ugnen.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vardagsmat i lovtider
    Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben