Serverar: 15-25 portioner
Magra
Ingredienser
1 pkt jäst
3 msk flytande margarin
2 dl lättmjölk
1 tsk salt
9 dl mjöl
Ägg
Fyllning
3 kycklingfiléer
1/2 purjolök
2 tsk flytande margarin
1 1/2 dl kokt ris
4 msk fraiche (max 8 %)
1/2 msk curry
2 tsk currypasta
1 1/2 msk honung
Salt
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke. Smält margarinet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll det över jästen och rör om så att jästen löser sig.
- Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Strö över lite mjöl och jäs under bakduk 30 minuter.
- Förbered fyllningen: Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skölj och ansa purjolöken. Smält margarinet och fräs upp kycklingen och lök. Blanda samman kyckling, lök, ris, fraiche, kryddor och honung.
- Kavla ut degen och ta ut rundlar ca 9 cm respektive 14 cm beroende på om du vill ha stora eller små piroger. Lägg på 1-1 1/2 msk av fyllningen och vik ihop degen så att rundlarna blir halvcirkelformade. Tryck till kanterna med en gaffel.
- Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt och jäs 10-15 minter. Pensla med ägg och grädda sedan i 200 grader i 10-15 minuter mitt i ugnen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Vardagsmat i lovtider
Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...
Mexikansk matlagning
Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...