Gott!!
Ingredienser
Pajdeg
300 g smör
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
1 dl vatten
1 ägg till pensling
Fyllning
1 gul lök
2 morötter
200 g vitkål
Smör till stekning
1 vitlöksklyfta
400 g nöt- eller blandfärs
1-2 tsk fransk senap
Salt
Peppar
½-1 msk soja
½ msk konc. köttfond
Instruktioner
- Blanda ihop ingredienserna till degen ordentligt och ställ in i kylen att vila 1 timme.
- Gör under tiden köttfärsfyllningen.
- Hacka löken, riv morötterna och strimla vitkålen.
Fräs grönsakerna i smör och pressa i vitlöken.
Tillsätt färsen och låt småputtra tills färsen blivit jämn och smått grynig.
- Smaka av med senap, salt, peppar, soja och fond.
- Sätt ugnen på 225°.
- Tag fram degen och kavla ut den tunnt. Tag ut runda mått på ca 15 cm i diameter. Pensla kanterna med ägg, lägg på lite fyllning på mitten och vik degen dubbel. Tryck till kanterna med en gaffel och pensla ovansidan.
- Grädda i ca 15 minuter i ugnen.
- Servera med en god sallad.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Vardagsmat i lovtider
Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...
Mexikansk matlagning
Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...
Frasiga och goda piroger, hade lite annan fyllning, men mums va gott. Kommer absolut att göra dem igen.