Piroger

Serverar: 4 portioner

Gott!!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 300 g smör
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 200 g vitkål
  • Smör till stekning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g nöt- eller blandfärs
  • 1-2 tsk fransk senap
  • Salt
  • Peppar
  • ½-1 msk soja
  • ½ msk konc. köttfond
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till degen ordentligt och ställ in i kylen att vila 1 timme.
    2. Gör under tiden köttfärsfyllningen.
    3. Hacka löken, riv morötterna och strimla vitkålen. Fräs grönsakerna i smör och pressa i vitlöken. Tillsätt färsen och låt småputtra tills färsen blivit jämn och smått grynig.
    4. Smaka av med senap, salt, peppar, soja och fond.
    5. Sätt ugnen på 225°.
    6. Tag fram degen och kavla ut den tunnt. Tag ut runda mått på ca 15 cm i diameter. Pensla kanterna med ägg, lägg på lite fyllning på mitten och vik degen dubbel. Tryck till kanterna med en gaffel och pensla ovansidan.
    7. Grädda i ca 15 minuter i ugnen.
    8. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (1)

    dforslund 22 november 2009

    Frasiga och goda piroger, hade lite annan fyllning, men mums va gott. Kommer absolut att göra dem igen.

    Relaterade Artiklar

    Vardagsmat i lovtider
    Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben