Piroger med köttfärs

Serverar: 8-10 portioner

En god pirog till utflykt eller som matsäck på resa. Passar även på buffébordet. Måste provas då många andra piroger enligt mitt tycke innehåller för mycket deg.

Ingredienser

  • Deg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1½ dl mjölk, ljummen
  • 75 g margarin, smält av svalnat
  • ½ tsk salt
  • 15 g jäst
  • Fyllning
  • 300 g nötfärs
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 1 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ tsk salt
  • 1½ krm svartpeppar
  • 1 dl buljong
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Smula jästen och lös upp den i lite degvätska. Blanda i alla ingredienser till degen och låt jäsa 30 min. Dela degen i två delar och kavla ut tunt. Ta ut rundlar (16 st) 15 cm diameter.
    2. Bryn köttfärsen i smör, tillsätt purjolök och fräs lite till. Tillsätt kryddor och tomatpuré och fräs ett kort tag. Därefter tillsätts buljong och soja och får koka 10-15 minuter tills all vätska kokat in.
    3. Lite avsvalnad färs, ca 1 msk fördelas i varje pirog. Vik ihop med skarven upp (som minicalzone) och lägg på plåt. Jäs pirogerna 20 minuter.
    4. Gräddas 15 min 200-225°C i mitten av ugnen.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vardagsmat i lovtider
    Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben