En god pirog till utflykt eller som matsäck på resa. Passar även på buffébordet. Måste provas då många andra piroger enligt mitt tycke innehåller för mycket deg.
Ingredienser
Deg
6 dl vetemjöl
1 ägg
1½ dl mjölk, ljummen
75 g margarin, smält av svalnat
½ tsk salt
15 g jäst
Fyllning
300 g nötfärs
2 dl strimlad purjolök
1 msk soja
2 msk tomatpuré
½ tsk salt
1½ krm svartpeppar
1 dl buljong
2 msk smör
Instruktioner
- Smula jästen och lös upp den i lite degvätska.
Blanda i alla ingredienser till degen och låt jäsa 30 min.
Dela degen i två delar och kavla ut tunt.
Ta ut rundlar (16 st) 15 cm diameter.
- Bryn köttfärsen i smör, tillsätt purjolök och fräs lite till.
Tillsätt kryddor och tomatpuré och fräs ett kort tag.
Därefter tillsätts buljong och soja och får koka 10-15 minuter tills all vätska kokat in.
- Lite avsvalnad färs, ca 1 msk fördelas i varje pirog.
Vik ihop med skarven upp (som minicalzone) och lägg på plåt. Jäs pirogerna 20 minuter.
- Gräddas 15 min 200-225°C i mitten av ugnen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Vardagsmat i lovtider
Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...