Piroger med surkål och stark korv

Serverar: 12 portioner

Piroger med en annorlunda touch. Det är inte jobbigt att göra piroger, så tveka inte! Det är superenkelt och jätteuppskattat.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 kokt kall potatis
  • 1 äggula
  • 3 msk kallt vatten
  • ½-1 tsk salt
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • ca 120 g smakrik lammkorv ()hittar du inte lammkorv så kan du ta merguez, salsiccia eller salami
  • 2 dl surkål
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till degen i en matberedare och kör 1 minut, eller baka ihop på bakbord. Lägg degen i en plastpåse och vila i kylen medan du gör fyllningen.
    2. Skala och finhacka löken. Grovhacka korven. Stek i smör tillsammans med surkålen. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Kavla ut degen på mjölat bakbord och stansa ut ca 12 rundlar med ett stort glas. Lägg en klick fyllning på varje rundel. Vik ihop till halvmånar och tryck till kanterna med en gaffel.
    4. Pensla pirogerna med uppvispat ägg och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 7-8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben