Piroger med två olika fyllningar

Serverar: 40 portioner

Mycket spröda och goda piroger.

Ingredienser

  • Deg
  • 7 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 300 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • ½ tsk ättiksprit
  • 1 dl vatten
  • Ägg till pensling
  • Fyllningsalternativ 1 med älgfärs och örter
  • 400 g köttfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • Olivolja till stekning
  • 3 msk ketchup
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Fyllningsalternativ 2 med skogssvamp och sidfläsk
  • 150 g tärnat rökt sidfläsk
  • 1 finhackad gul lök
  • 20 g torkad skogssvamp
  • 80 g riven Västerbottenost
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Deg: Blanda raskt samman ingredienserna för hand eller i köksassistent. Undvik att bearbeta för länge för konsistensens skull. Låt degen vila i kylskåp i en timme. Värm ugnen till 225 grader och förbered någon av fyllningarna.
    2. Utbakning: Dela degen i två delar och kavla ut respektive del till en kvadrat som mäter ca 45 X 45 cm. Måtta ut cirklar. Fördela fyllningen, ca 1 msk på varje cirkel. Vik ihop och kläm ihop skarvarna. Pensla med vispat ägg. Grädda på plåt i ca 15 minuter.
    3. Fyllning 1: Fräs lök och färs i olivolja. Tillsätt ketchup, kryddor och vatten. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
    4. Fyllning 2: Blötlägg svampen. Fräs lök och fläsk. Tillsätt svampen som först kramats ur på vatten och fräs ytterligare. Låt svalna. riv osten och blanda ner den i fräset. Smaka av med peppar och ev. lite salt.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben