Pistagebollar med rosenvatten

Serverar: 25 portioner

Pistagegröna njutningar med en doft av mellanöstern.

Ingredienser

  • 100 g skalade pistagenötter + lite extra till dekoration
  • 90 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk ljust muscovadorörsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Finrivet skal från 1 citron
  • 3 dl sockerkaka, riven
  • 1-2 msk rosenvatten
  • Instruktioner

    1. Skala pistagenötterna och hacka dem i småbitar, för hand eller i matberedare. Rör smör smidigt med socker och citronskal. Tillsätt den rivna sockerkakan och 3/4 av pistagenötterna och blanda till en jämn och kladdig deg. Smaka av med rosenvatten. Ställ in degen i kylen i minst 30 minuter.
    2. Forma till små bollar och rulla i hackade pistagenötter. Ställ tillbaka i kylen tills de ska avnjutas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben