Svartvinbärscupcake med rosenblad

Serverar: 7-8 portioner

Vi bakade med svarta vinbär men det går lika bra med andra bär som hallon, blåbär eller lingon.

Ingredienser

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 1 ¾ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl svarta vinbär
  • Frosting & garnering
  • 2 dl florsocker
  • 1 – 1 ½ msk mjölk
  • Ev någon droppe rosenvatten
  • Blad från rosor
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Vispa smör och socker vitt och pösigt.
    3. Tillsätt ägg och mjölk och fortsätt vispa det pösigt.
    4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det försiktigt tillsammans med bären.
    5. Fördela smeten i formarna och grädda i ugnen 15 - 20 minuter.
    6. Rör samman florsocker och lite mjölk i taget till frostingen. Smaksätt ev med rosenvatten.
    7. Bred frostingen på muffinsen när de kallnat. Garnera med rosenblad.
    8. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben