Pistagekaka i långpanna

Serverar: 10 portioner

Det ursprungliga receptet är till rund form. Till liten långpanna eller lasagneform har jag gjort dubbelsats. Enkel sats i brownieform.

Ingredienser

  • 100 g rostad, skalad pistagemandel
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • Några droppar grön hushållsfärg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Mal pistagemandeln i mandelkvarn.
    2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen, full effekt (max 800W), 1/2-1 min. Häll i mjölken. Blanda ner mjölkblandningen, hushållsfärg, pistagemandel samt mjölet blandat med bakpulver i äggsmeten.
    3. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna / lasagneform / brownieform.. Grädda kakan i 175°C, ca 30 min. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
    4. Pudra kakan med florsocker och servera till en kopp kaffe.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben