Serverar: 15-20 portioner
Detta är en riktigt läcker mjuk kaka! Nästan som godis! Det som skiljer denna kaka från andra mjuka kakor är att den sättes in i kall ugn!
Skålla mandeln och mal den eller riv mandelmassan på rivjärn. Smörj och bröa en form på 1 1/2 liter. Vispa ägg och socker poröst. Smält margarinet, tillsätt mjölken och låt detta koka upp. Häll det hett i äggvispet. Blanda i mandeln/mandelmassan och bittermandelessensen. Rör i mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt den gröna hushållsfärgen droppvis. Blanda väl. Häll smeten i formen och sätt den på nedersta falsen i den kalla ugnen. Ställ termostaten på 175º. Grädda kakan i ca 50 minuter. Blir den för mörk, lägg aluminiumfolie över.
kanongod kaka - prova den som tårtbotten, det är inte dumt!
Ja, denna kaka var god. Ser trevlig ut också med sin ljusgröna färg. Nästa gång ska jag nog göra den lite grönare....