LCHF - Pistagekakor

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Ljuvliga och knapriga pistagekakor med choklad. Bakade utan vanligt socker och mjöl!

Ingredienser

  • 75 gram smör
  • 60 gram rostade pistagekärnor (jag använder utan salt)
  • 30 gram valnötter
  • 6 msk stevia strö
  • 1 krm vaniljpulver
  • 30-50 gram sockerfri mjölkchoklad att ha i eller breda på kakorna
  • Instruktioner

    Finhacka valnötter och hacka pistagkärnor i valfri storlek. Blanda nötterna med resterande torra ingredienser. Blanda i smöret (osmält) och rör till en kakdeg. Om du väljer att ha choklad i degen så hackar du cirka 30 gram choklad som du blandar ner. Platta ut kakor av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna innan kakorna rörs, då de lätt går sönder när de är varma/ljumna! Om du hellre vill ha choklad på kakorna än att ha det i, så smälter du cirka 50 gram choklad som bres på den ena sidan av de färdiggräddade och nu kalla kakorna.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (1)

    doris054 2 februari 2013

    Mina kakor flöt ut på plåten då smöret smälte. Men jag lät kakorna kallna på plåten. sen gick de att handskas med men de såg inte ut som på bilden. Gott kross att ha på glassen blev det.:-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben