Falsk pistagekaka

Serverar: 8-10 portioner

God ljusgrön kaka!

Ingredienser

  • 1 1/2 dl sötmandel
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 droppar grön karamellfärg
  • Instruktioner

    Skålla, skala och mal mandeln. Vispa ägg och socker pösigt. Smält margarinet och häll i mjölken. Låt det koka upp och häll blandningen i äggsmeten. Tillsätt den malda mandeln, mjölet, bakpulvret och karamellfärgen. Rör om väl och häll smeten i en smord och bröad 2-liters ringform. Grädda på nedersta falsen i 175 grader ca 50 min.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben