Pizza för hela plåten

Serverar: 4-5 portioner

Pizza för hela plåten

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 25 g jäst
  • 1 ½ dl ljummet vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 msk olja
  • 4 - 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 paket/burk krossade tomater
  • 1 finhackad gul lök
  • 1-2 tsk oregano
  • Svartpeppar
  • Ca: 5 dl riven ost från påse
  • Pålägg för en halv pizza
  • 100-150 g smått tärnad rökt skinka
  • Ca: 200 g skivade färska nystekta champinjoner
  • Hackad persilja
  • Pålägg för den ena fjärdedelen
  • ½ -1 burk avrunnen tonfisk, delad i mindre bitar
  • 6-7 skivade gröna oliver med pimiento
  • Pålägg för den andra fjärdedelen
  • 1 tunt skivad liten gul lök
  • ½ ask sardeller, utrullade och delade på längden
  • 8-10 svarta oliver med kärnor
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Rör i resterande vatten, salt, olja och mjöl. Börja med den mindre mjölmängden och tillsätt eventuellt lite mer i taget medan du arbetar ihop det hela till en blank och kladdfri deg. Låt den jäsa i bunken och förbered pålägget under tiden.
    2. Lägg sedan degklumpen på en plåt och kavla ut den tunt över hela plåten. Häll på och fördela krosstomaterna över den utkavlade degen. Strö på den hackade löken och oregano. Mal över svartpeppar.
    3. Fördela nu pålägg i valda delar. Smula över lite mer oregano och strö på någon deciliter av den rivna osten.
    4. Strö resterande riven ost över hela pizzan och grädda den i 250 grader varm ugn 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tävlingsresultat!
    Tänk att man har klarat sig utan alla tips och knep som ni har bidr...

    Pizza utan laktos!
    Idag finns många glutenfria livsmedel att få tag i. Men ändå sinar giv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben