Pizza för hela plåten
Ingredienser
Pizzadeg
25 g jäst
1 ½ dl ljummet vatten
½ tsk salt
2 msk olja
4 - 4 ½ dl vetemjöl
1 paket/burk krossade tomater
1 finhackad gul lök
1-2 tsk oregano
Svartpeppar
Ca: 5 dl riven ost från påse
Pålägg för en halv pizza
100-150 g smått tärnad rökt skinka
Ca: 200 g skivade färska nystekta champinjoner
Hackad persilja
Pålägg för den ena fjärdedelen
½ -1 burk avrunnen tonfisk, delad i mindre bitar
6-7 skivade gröna oliver med pimiento
Pålägg för den andra fjärdedelen
1 tunt skivad liten gul lök
½ ask sardeller, utrullade och delade på längden
8-10 svarta oliver med kärnor
Instruktioner
- Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Rör i resterande vatten, salt, olja och mjöl. Börja med den mindre mjölmängden och tillsätt eventuellt lite mer i taget medan du arbetar ihop det hela till en blank och kladdfri deg. Låt den jäsa i bunken och förbered pålägget under tiden.
- Lägg sedan degklumpen på en plåt och kavla ut den tunt över hela plåten. Häll på och fördela krosstomaterna över den utkavlade degen. Strö på den hackade löken och oregano. Mal över svartpeppar.
- Fördela nu pålägg i valda delar. Smula över lite mer oregano och strö på någon deciliter av den rivna osten.
- Strö resterande riven ost över hela pizzan och grädda den i 250 grader varm ugn 15-20 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tävlingsresultat!
Tänk att man har klarat sig utan alla tips och knep som ni har bidr...
Pizza utan laktos!
Idag finns många glutenfria livsmedel att få tag i. Men ändå sinar giv...