Pizza med bacon och getost

Serverar: 4 portioner

En pizza kan se ut på många olika vis. En pizza med tomatsås som bas blir godast om du gör såsen själv, då blir den hemmagjorda pizzan garanterat en dundersuccé.

Ingredienser

  • Botten
  • ½ pkt jäst
  • 2½ dl fingervarmt vatten, 37 grader
  • 2 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl special
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • Fyllning
  • 300 g färsk getost, t ex caprino
  • 100 g bacon
  • Ett par kvistar färsk timjan
  • 1 dl olivolja
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och salt. Rör tills jästen har löst sig. Blanda ner mjlet och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa 30 minuter.
    2. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda tills du har en smidig deg. Dela degen i fyra lika stora bitar. Forma dem till bullar. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek ca 1 timma.
    3. Gör såsen under tiden. Skala och hacka löken och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök mjuk i oljan.
    4. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, socker och salt och sjud ca 15 minuter. Ställ tomatsåsen åt sidan. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. När degen jäst färdigt, knåda de fyra degbitarna och kavla ut fyra tallriksstora eller två bakplåtsstora pizzabottnar. Lägg bottnarna på bakplåtspapper. Sätt in en eller två bakplåtar i ugnen så att de blir riktigt heta.
    6. Bred tomatsåsen jmnt över bottnarna, lämna ca 1 cm vid kanten. Fördela getost och bacon på bottnarna. Lägg lite färsk timjan på varje pizza och droppa över lite olivolja.
    7. Ta ut den varma plåten ur ugnen. För över bakplåtspappret med pizzorna till den heta bakplåten. Grädda 12-15 minuter. Krydda med lite nymald svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben