Pizza med kyckling, kantareller och salami

Serverar: 4 portioner

Supergod pizza med lyxig fyllning!

Ingredienser

  • 1/4 paket jäst
  • 2½ dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • 5-6 dl vetemjöl
  • Tomatsås
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk vatten
  • ½ tsk socker
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Topping
  • 500 g kantareller
  • ½ röd chilifrukt
  • Smör
  • ½ grillad kyckling
  • 1 gul lök
  • 1 stor röd paprika
  • 75 g tunt skivad salami
  • 150 g tärnad fetaost
  • Nymald svartpeppar
  • Garnering och tillbehör
  • Färsk eller torkad timjan
  • Rucola
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör så att jästen löser sig. Tillsätt olivolja, salt, socker och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk medan toppingen förbereds.
    3. Blanda tomatpuré, olivolja, vatten, socker, salt och peppar till en tomatsås. Dela kantarellerna en gång om de är stora. Skär chilin i riktigt små bitar. Stek svamp och chili, lite åt gången, i smör på hög värme i en stekpanna. Salta och peppra. Rensa kycklingen och skär den i tärningar. Hacka löken och skär paprikan i bitar.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela den i 4 delar och kavla ut varje del till en rundel. Lägg bottnarna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Bred på tomatsås och strö på kantareller, chili, kyckling, lök, paprika, hopvikta salamiskivor och tärnad fetaost. Grädda pizzan i ca 10 minuter.
    5. Mal svartpeppar över, strö på timjan och lägg eventuellt rucola ovanpå vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben