Pizza med Nutella och bär

Serverar: 2 portioner

En läcker dessertpizza från grillen kommer att göra succé på sommarens middagar.

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 2 dl vatten, fingervarmt
  • 1 msk socker
  • ½ tsk salt
  • 1 msk neutral olja
  • ½ dl durumvetemjöl
  • Ca 4½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 dl Nutella
  • 4 dl blandade bär
  • 100 g vit choklad, grovriven
  • Servering
  • Eventuellt vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med det fingervarma vattnet. Rör ner socker, salt och olja. Blanda i nästan allt mjöl och arbeta ihop till en deg. Arbeta degen smidig och fast för hand eller i maskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
    2. Lägg en pizzasten på grillen, det tar ca 30 minuter för stenen att bli varm.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i två bitar och gör en rund bulle av varje bit. Kavla ut varje bulle till en rund platta, ca 25 cm i diameter. Täck bottnarna med Nutella, toppa med bär och grovriven choklad.
    4. Grädda pizzorna på pizzastenen mitt på grillen under lock i ca 10 minuter.
    5. Servera dessertpizzorna i portionsbitar, antingen som de är eller med en kula vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben