Varsågod, här kommer barnens favorit - en ugnspannkaka med pizzafyllning. Den är både enkel och snabb att göra.
Ingredienser
Pannkaka
3 ägg
4 dl mjölk
2 1/3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 krm salt
½ krm vitpeppar
Fyllning
2 bifftomater
2 vitlöksklyftor
1 knippa salladslök
1 tsk franska örtkryddor
1-2 kulor färsk mozzarella
8 kronärtskockshjärtan, konserverade
50 g rökt, skivad skinka
2 msk olivolja + olja till formen
Instruktioner
- Värm ugnen till 250 grader. Smörj en fettsnål ugnspanna med olja. Blanda samman pannkakssmeten: Vispa äggen med lite av mjölken. Blanda mjölsorterna och rör ner dem i äggblandningen. Vispa till en slät smet. Späd med resten av mjölken. Smaksätt med salt och peppar. Häll upp smeten i den smorda ugnspannan och förgrädda pannkakan på nedersta falsen i ugnen, ca 15 minuter tills ytan är spröd.
- Skölj och tärna tomaterna fint. Skala vitlöken och pressa ner den i tomathacket. Skölj, ansa och skär salladslöken i ringar, även den gröna. Blanda i och krydda. Låt den färska mozzarellan rinna av och skiva den. Låt kronärtskockshjärtana rinna av, dela dem i halvor. Dela skinkan i bitar.
- Bred tomatblandningen över pannkakan, fördela ut skinkan och kronärtskockshjärtana. Lägg eller strö över mozzarellan. Droppa över oljan. Grädda 10-15 minuter i ugnen.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...
Sportlovsmat
Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...
Nämen det var bara så gott och botten blev mjuk och tunn. Givetvis så satte jag på min egen favvofyllning men säkert lika gott ändå :-)