Pizza och pannkaka i ett

Serverar: 4 portioner

Varsågod, här kommer barnens favorit - en ugnspannkaka med pizzafyllning. Den är både enkel och snabb att göra.

Ingredienser

  • Pannkaka
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 1/3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • Fyllning
  • 2 bifftomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippa salladslök
  • 1 tsk franska örtkryddor
  • 1-2 kulor färsk mozzarella
  • 8 kronärtskockshjärtan, konserverade
  • 50 g rökt, skivad skinka
  • 2 msk olivolja + olja till formen
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 250 grader. Smörj en fettsnål ugnspanna med olja. Blanda samman pannkakssmeten: Vispa äggen med lite av mjölken. Blanda mjölsorterna och rör ner dem i äggblandningen. Vispa till en slät smet. Späd med resten av mjölken. Smaksätt med salt och peppar. Häll upp smeten i den smorda ugnspannan och förgrädda pannkakan på nedersta falsen i ugnen, ca 15 minuter tills ytan är spröd.
    2. Skölj och tärna tomaterna fint. Skala vitlöken och pressa ner den i tomathacket. Skölj, ansa och skär salladslöken i ringar, även den gröna. Blanda i och krydda. Låt den färska mozzarellan rinna av och skiva den. Låt kronärtskockshjärtana rinna av, dela dem i halvor. Dela skinkan i bitar.
    3. Bred tomatblandningen över pannkakan, fördela ut skinkan och kronärtskockshjärtana. Lägg eller strö över mozzarellan. Droppa över oljan. Grädda 10-15 minuter i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bappi 11 februari 2009

    Nämen det var bara så gott och botten blev mjuk och tunn. Givetvis så satte jag på min egen favvofyllning men säkert lika gott ändå :-)

    Relaterade Artiklar

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Sportlovsmat
    Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben