Pizzabullar med fetaost

Serverar: 24 portioner

Jag brukar använda fetaost som har legat i smaksatt olja till dessa bullar. Oljan från fetaosten använder jag då i bulldegen.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 10 dl dinkelmjöl
  • Fyllning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gullök
  • 1 burk (ca 240 g) krossade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g fetaost
  • Torkad oregano
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke, värm vatten och olja till fingervarmt, 37 grader, och slå detta över jästen. Blanda i salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 60 minuter under bakduk.
    2. Finhacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i en kastrull. Slå på krossade tomater och låt det småkoka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den en stund. Dela degen i två delar och kavla ut till två rektanglar ca 40x20 cm. Bred tomatsåsen över de båda degplattorna. Fördela fetaosten, oreganon och den rivna osten över. Rulla ihop och skär varje rulle i ca 12 bitar. Lägg i pappersformar och grädda mitt i ugnen i 225 grader 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben