Pizzabullar med skinka

Serverar: 16-20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Gott till mellis eller att ha med på utflykten.

Ingredienser

  • Deg
  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 6 dl fullkornsvetemjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl rapsolja
  • 1 msk smält smör
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 2 dl tomatsås
  • 200 g rökt skinka
  • 2 dl riven ost
  • 2 msk torkad oregano
  • 1 ägg till pensling
  • Torkad oregano
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37°C. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda ordentligt. Låt jäsa under bakduk i 20 minuter.
    2. När degen jäst färdigt, dela den i två lika stora bitar. Kavla ut varje halva till en tunn rektangulär kaka. Bred ut tomatsås över degen.
    3. Strö över den strimlade skinkan och den rivna osten och strö över oregano.
    4. Rulla ihop till en rulle och skär varje rulle i 8-10 bitar. Lägg i bullformar/aluminiumformar och platta till lite. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
    5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över oregano innan de gräddas i 225°C i 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    netaave 6 mars 2012

    Har ett liknande recept men fyller bara med skinka och riven ost, penslar bullarna innan gräddning och strör på oregano

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben