Pizzabullar med soltorkade tomater

Serverar: 48 portioner

Himmelskt goda pizzabullar som funkar lika bra som mellanmål som något mumsigt framför TV:n... :)

Ingredienser

  • Grunddeg
  • 50 g jäst för matbröd
  • 1 msk salt
  • 1 msk honung
  • 7 ½ dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • Ca 1 ½-2 liter vetemjöl
  • Fyllning
  • 8-10 msk tomatpuré
  • 1-1 ½ påse riven ost, jag använde mozzarella (finns färdigriven på påse från Arla)
  • ½-1 liten burk soltorkade strimlade tomater i olja
  • 2 msk flingsalt
  • 4 tsk torkad oregano
  • 2 tsk svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt salt och honung. Värm vattnet och låt det bli fingervarmt (37º). Slå lite av vattnet över jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt resten av vattnet, oljan och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och tills den släpper från degbunkens kanter. Strö över lite mjöl och lägg över en bakhandduk, låt jäsa i ca 30 minuter.
    2. Arbeta ut degen på mjölat bakbord och dela degen i fyra bitar.
    3. Kavla ut degbitarna till en platta, ca ½ cm tjock. Bred ut tomatpuré tunt, över hela degplattan. Strö över ost och tomater. Smula över lite salt, oregano och svartpeppar (nymalen). Rulla ihop som en rulltårta och skär rullen i bitar, ca 2 cm tjocka. Lägg bullarna i bullformar på plåt. Droppa över lite olivolja på bullarna och smula över ytterligare salt och oregano.
    4. Låt frallorna och bullarna jäsa (ej under bakduk!) i ca 20-25 minuter. Sätt ugnen på 225º-250º. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter.
    5. Ät dem nygräddade!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Super_Mario 25 februari 2011

    Ska ha picknick nasta vecka :) Dessa ska jag prova att gora !

    sedow75 7 oktober 2012

    Fantastiskt smidig deg att arbeta med :) och gott blev det oxå ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben