Pizzakryddad Köttfärslimpa
Serverar:
4 portioner
En lite annorlunda köttfärslimpa som passar dom flesta.
Ingredienser
2 msk potatismjöl
1 dl vatten
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
2 msk chilisås
2 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl riven ost
Instruktioner
Blanda potatismjöl och vatten och låt svälla ca 10 min. Skala och hacka lök och vitlök.
Blanda ner lökhack, färs och chilisås i potatismjölblandningen. Tillsätt kryddorna och arbeta till en smidig färs.
Forma färsen till en slät limpa på ett lätt smort ungssäkert fat.
Tillaga mitt i ugnen i 200 grader ca 20 minuter. Strö över riven ost och tillaga ytterligare ca 15 minuter.
Servera köttfärslimpan med fullkornspasta och ruccolasallat.
Liknande recept
Köttfärslimpa
4.6
4
8
Italiensk köttfärslimpa
4.5
1 h 15 min
5-8
3
Köttfärslimpa på mitt sätt
4.5
4-5
11
Italiensk Köttfärslimpa
3.5
4-5
3
Paprikafylld köttfärslimpa
3.8
4
5
Köttfärslimpa med rotfrukter
3.5
1 h
4
2
Fylld köttfärslimpa
2
45 min
4
Köttfärslimpa
1
45 min
3-4
2
Köttfärslimpa
4.5
30 min
6-8
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!