Pizzakryddad Köttfärslimpa

Serverar: 4 portioner

En lite annorlunda köttfärslimpa som passar dom flesta.

Ingredienser

  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g köttfärs
  • 2 msk chilisås
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda potatismjöl och vatten och låt svälla ca 10 min. Skala och hacka lök och vitlök.
    2. Blanda ner lökhack, färs och chilisås i potatismjölblandningen. Tillsätt kryddorna och arbeta till en smidig färs.
    3. Forma färsen till en slät limpa på ett lätt smort ungssäkert fat.
    4. Tillaga mitt i ugnen i 200 grader ca 20 minuter. Strö över riven ost och tillaga ytterligare ca 15 minuter.
    5. Servera köttfärslimpan med fullkornspasta och ruccolasallat.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben