Pizzasnurra med skinka och tomat

Tid: 1 timme 30 minuter

Perfekt till mellanmål eller utflykter. Bra att ha i frysen när man behöver något fort.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 3/4 dl smör och rapsolja (eller smält smör)
  • 2 msk flytande honung
  • 8-9 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 dl färdig tomatsås (typ pastasås)
  • 300 g rökt skinka i skivor
  • 3 dl riven ost (150 g)
  • 3 msk torkad oregano
  • 1 ägg att pensla med
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i ljummen mjölk (37°C). Tillsätt övriga ingredienser och knåda. Låt vila under duk i ca 15 minuter. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje deghalva tunt (ca 40x30 cm).
    2. Bre tomatsås över degen. Lägg på skinkskivor, strö över ost och oregano. Rulla ihop degen till en rulle. Skär varje rulle i 8 skivor (som rulltårtsbitar). Lägg i bullformar och platta till lite. Lägg de fyllda bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö lite oregano. Grädda i ugn på 225°C. 12–15 minuter.
    3. Jag använde även fetaost som gav en bra sälta. (Man kan ju leka och sätta fyllning efter egen smak)
    4. FÖR ALLA? Innehåller gluten. Gör mjölkfri: använd vatten eller mjölkfritt alternativ till degspad. Byt smör mot mjölkfritt margarin eller olja. Använd fetaost istället för vanlig ost. Gör äggfri: uteslut äggpenslingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben