Platt bröd med flingsalt (Focaccia)

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Detta brödet bakas nästan varje helg hemma. Man behöver inget smör eller pålägg. Hos oss skär vi det i smala bitar och äter det som det är.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 3 dl ljummet vatten
  • 3 msk jungfruolja
  • 8 dl vetemjöl
  • 1-2 msk olivolja till pensling
  • ca 2 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula ned jästen i en bunke, strö över den första mängden salt och tillsätt honungen. Häll på vattnet och rör ut jästen. Låt blandningen stå i cirka 10 minuter om det finns tid till det.
    2. Häll i första mängden olja. Arbeta in mjölet och knåda degen smidig i bunken. Täck över och jäs degen i cirka 30 minuter.
    3. Värm ugnen till 250°. Knåda degen. Kavla ut till en stor fyrkant och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
    4. Pensla degkakan med olja och strö över flingsalt. Jäs i 15 minuter.
    5. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna under bakduk.
    6. Brödet är bäst samma dag det bakas.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben